Απλή συνταγή φοντάν
Υπέροχα κρεμώδης, αυτή η εύκολη συνταγή φοντάν με βανίλια και λευκή σοκολάτα είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Η συνταγή για φοντάν του Geoffrey Smeddle περιλαμβάνει εύκολα συστατικά και διατηρείται καλά σε αεροστεγές δοχείο για μερικές ημέρες.
Απλή συνταγή φοντάν
Συστατικά
- 680 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 170 γρ
- 225 γρ ανάλατο βούτυρο
- 170 γρ λευκή σοκολάτα
- 1 δόση από εκχύλισμα βανίλιας
- φυτικό λάδι
Μέθοδος
1
Για να ξεκινήσετε αυτήν την απλή συνταγή για φοντάν, αλείψτε έναν τετράγωνο δίσκο 18-20 εκ. με μια πολύ ελαφριά μεμβράνη φυτικού ελαίου
- φυτικό λάδι
2
Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά για να διαλυθούν η ζάχαρη και το βούτυρο. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και να κρατάτε το μείγμα μακριά από τις πλευρές του τηγανιού για να αποφύγετε την κρυστάλλωση στη ζάχαρη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 680 γρ ζάχαρη άχνη
- 225 γρ ανάλατο βούτυρο
3
Μόλις διαλυθεί, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να βράσει και μαγειρέψτε μέχρι να φτάσει στους 112°C, χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζάχαρης για να μετρήσετε τη θερμοκρασία. Συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με παχύρρευστη λάβα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι πολύ ζεστό
- 1 δόση από εκχύλισμα βανίλιας
4
Όσο ψήνεται το μείγμα, σπάμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ
- 170 γρ λευκή σοκολάτα
5
Μόλις το μείγμα φτάσει στη σωστή θερμοκρασία και υφή, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα.
6
Χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική στη θερμότητα σπάτουλα, ανακατέψτε καλά το μείγμα φοντάν μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και να ενσωματωθεί καλά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κρυώνει, να πήξει και να γίνει από γυαλιστερό σε ματ χρώμα.
7
Ρίξτε το μείγμα φοντάν στο λαδωμένο ταψί και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου - μην το βάζετε στο ψυγείο.
8
Μόλις κρυώσει, γυρίστε το φοντάν σε μια σανίδα κοπής, κόψτε σε κύβους και βάλτε το σε αεροστεγές δοχείο μέχρι να χρειαστεί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου