Πως να φτιάξετε σκόρδο που θα υποστεί ζύμωση
Συνταγή για σκόρδο που θα υποστεί ζύμωση
Συστατικά
- 80 γραμμάρια σκελίδες σκόρδο
- 3 γρ ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 100 ml νερό
Μέθοδος
1
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
2
Προσθέτουμε το αλάτι και σκεπάζουμε με νερό.
3
Τοποθετήστε ένα δίσκο με λαδόκολλα πάνω από τα γαρίφαλα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν βυθιστεί εντελώς κάτω από το νερό. Κλείστε το καπάκι και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για δύο εβδομάδες.
4
Τις πρώτες μέρες θα χρειαστεί να ανοίγετε το καπάκι του βάζου απελευθερώνοντας τα αέρια καθημερινά για να αποτρέψετε την έκρηξη του βάζου.
5
Δοκιμάστε το σκόρδο μετά από 2 εβδομάδες. Εάν είστε ευχαριστημένοι με το επίπεδο ζύμωσης, μεταφέρετε στο ψυγείο. Διαφορετικά, μπορείτε να το αφήσετε έξω περισσότερο για να συνεχιστεί η ζύμωση για πιο πικάντικη, πικάντικη γεύση. Μόλις μπει στο ψυγείο, το σκόρδο που έχει υποστεί ζύμωση πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου